Roombeek Bed and Breakfast in Enschede


Gegevens Roombeek Bed and Breakfast

Email: info@roombeekbedandbreakfast.nl

www : www.roombeekbedandbreakfast.nl

Adres: Roombeek Bed and Breakfast
Hulsmaatstraat 11
7523 WB Enschede

Telefoon: 06-43217285

Roombeek Bed and Breakfast

Algemene informatie

Roombeek
Roombeek Bed and Breakfast is gesitueerd in een uitloper van de Roombeek, op ca. 100 meter lopen van museum ‘De Twentse Welle’ waar u onder andere een blik krijgt op de ontwikkeling van Twente en de rijke doch vergane textielhistorie. Op ca. 500 meter lopen vindt u het Rijksmuseum van Enschede aan de lasondersingel. Op loopafstand (200500m) kunt u diverse kunst en cultuur activiteitenten bezoeken en uiteraard mag u een rondwandeling door het nieuwe Roombeek niet missen. Roombeek is rijk aan woningen die onder architectuur gebouwd zijn, veelal van bekende Europese architecten. Niet voor niets was de slogan “bouw uw droom in roombeek”. Tijdens deze prachtige wandeling, die u desgewenst onder begeleiding met uitleg kunt bijwonen, zijn er legio mogelijkheden om koffie te dringen of te lunchen. U vindt gezellige en leuke koffie en lunchrooms op 50 tot 200 meter van de Bed and Breakfast.

Centrum bezoek
Het gezellige centrum van Enschede kunt u lopend bereiken (ca. 15 minuten lopen), u kunt ook de bus pakken die over de bekende ‘lonneker spoorlaan’ richting het centrum rijdt. U vindt de bushalte op ca. 30 meter van Roombeek Bed and Breakfast. Enschede kenmerkt zich door een gezellig centrum met vele knusse, moderne en kwalitatief hoogwaardige restaurants, eetcafés en een keur aan bijzondere winkels.

Eten in Roombeek
Dicht bij Roombeek Bed and Breakfast zijn twee chinees/Indische restaurants te vinden vanaf ca. 700 meter van de Bed and Breakfast. Voor meer restaurants (Frans, Japans, Italiaans) kunt u richting het centrum van Enschede lopen, de eerste volgende (goede) restaurants bevinden zich op ca. 15 minuten lopen (1,5km) van Roombeek Bed and Breakfast. Loopt u even door, dan vindt u in Enschede centrum rondom de oude markt een keur aan fantastische restaurants en eetcafés, de gastheren kunnen u uiteraard aanbevelingen doen. Tegenover Roombeek Bed and Breakfast, op 50 meter loopafstand, bevindt zich in het park ‘lonneker bleek’ lunchroom ‘Het Vrijdag’, gelegen in een oude
boerderij daterend uit 1800. U kunt bij deze gepassioneerde eigenaren fantastisch lunchen, koffie en thee drinken. Het Vrijdag serveert op vrijdag en zaterdag avond ook een buffet tot 22.00 uur.

Bezoekt u ons zakelijk of wilt u in alle rust op uw Bed and Breakfast eten, schroom dan niet om een van de talrijke bezorgdienst te bellen, wij verzorgen voor u bestek en borden. Graag even vooraf melden.

Fietsen in de omgeving
Vanuit Roombeek Bed and Breakfast kunt u fietstochten maken door Enschede, maar ook gebruik maken van de talrijke fietsroutes die de omgeving rijk is. U zit vanuit Roombeek Bed and Breakfast binnen 10 minuten fietsen in het prachtige natuurgebied rondom het Lonneker meer. De omgeving van Enschede kent een zeer dicht netwerk van knooppunt fietsroutes. Wij bieden uw fietsen gratis onderdak aan in een van onze garages, in geval van
problemen met uw fiets, is een fietsenmaker aanwezig op ca. 100 meter van Roombeek Bed and Breakfast.